GOGBOT goes intergalactic

Eerste highlights bekend

7-10 september vindt de 14e editie plaats van GOGBOT, het creative technology festival in Enschede. Met ruim 200 deelnemers op 10 locaties wordt het thema INTERGALACTIC behandeld, over nieuwe ontwikkelingen in de ruimtevaart en astronomie.

Met highlights als Museum of the Moon, van de Engelse kunstenaar Luke Jerram, die een 7 m brede replica van de maan hoog boven de Oude Markt laat zweven. Museum of the MOON werd afgelopen februari door organisator PLANETART als NL premiere tijdens haar andere technologie festival TEC ART in Rotterdam gepresenteerd, als hoogtepunt tijdens de Art Rotterdam Week.

Ook bij GOGBOT de spectaculaire Step into the Light installatie van lichtontwerper Michel Suk, bekend van GLOW Eindhoven. In de Grote kerk o.a. Leap of Faith van Joseph Klibansky, The Physical Mind van Teun Vonk, en een 360 graden projectie van interactieve Sci-fi games als een enorm digitaal fresco op het interieur van de kerk.

Natuurlijk kent GOGBOT weer een uitgebreid muziekprogramma van 4 lange dagen en nachten dit jaar o.a. met Tekno DJ’s Bas Mooy en Endlec rond het Rotterdamse Mord-label, alsook een special met 15 jaar Raster Noton uit Berlijn.

Vast onderdeel van GOGBOT zijn ook de presentaties van 60 studenten van de opleiding Creative Technology van de Universiteit Twente, die installaties ontwikkelen rond het thema INTERGALACTIC. GOGBOT barst van het talent, dit jaar ook weer met 40 best of graduates 2017 van de NL kunstacademies, die strijden om de BLINK Youngblood Award.

18-22 mei

Outdoor tentoonstelling Maker Festival Twente

Na 4 edities van de Twente Biënnale sluit PLANETART in Roombeek aan bij Maker Festival Twente. Curator Kees de Groot presenteert met de tentoonstelling op het Roombeekplein een voorproefje van GOGBOT 7-10 sept.
Deelnemende kunstenaars voor het Maker Festival thema LEONARDO: Joost Conijn, Freerk Wieringa, Reinier Kranendonk, Marco Broeders + Joris Strijbos + Jeroen Molenaar, Edwin Dertien + Janwillem te Voortwis, ViaOral.

website

GOGBOT beeldbepalend evenement van provincie Overijssel

Met trots melden wij dat de provincie Overijssel ons de status van potentieel Beeld Bepalend Evenement heeft verleend.
Overijssel ondersteunt ons van 2017 t/m 2019 om de impact van GOGBOT te vergroten en nieuwe partnerschappen aan te gaan. Samen met Buro BLINK zijn de eerste stappen gezet in dit spannende proces.